Strategische bewaking

Blog

Het MKB en beveiliging

De Nationale Veiligheidsbarometer meet regelmatig hoe het gesteld is met de veiligheid en beveiliging in het bedrijfsleven. Uit dit onderzoek blijkt dat het MKB vaker te maken krijgt met agressie en bedreiging dan grotere bedrijven. In dit blog beschrijven we nog een aantal opvallende cijfers uit het onderzoek.

Maximale brandveiligheid door brandwachten

Brandbeveiliging is natuurlijk een belangrijk onderdeel van elke werkplek. U wilt immers dat uw medewerkers veilig hun taak kunnen uitvoeren. Aan het voldoen aan de veelal strenge eisen van brandveiligheid worden steeds meer regels verbonden door de overheid. Ook wordt er steeds strenger gecontroleerd op de naleving van de regels. Om zeker te weten dat u voldoet aan de vele eisen en regels omtrent brandveiligheid is het inhuren van een brandwacht een must.

Veelgestelde vragen over BHV

Als ondernemer krijgt u te maken met bedrijfshulpverlening, ook wel afgekort als BHV. Vaak is het niet duidelijk hoe de BHV precies geregeld moet worden binnen het bedrijf en wat de wet hierover zegt. Multiwacht B.V. beantwoordt in deze blog een aantal veel gestelde vragen.

Waarom het belangrijk is de juiste brandblusser te kiezen

Bij het kiezen van de juiste brandblusser is het belangrijk om eerst te bepalen wat voor soort vuur er kan uitbreken. Veel mensen nemen aan dat een brandblusser elke vorm van vuur kan blussen, maar dit is niet het geval. Elke soort vuur vraagt om een specifiek type brandblusser. Sommige brandblussers laten veel poeder achter en beschadigen hiermee gevoelige apparatuur, terwijl andere brandblussers amper sporen achterlaten en geen apparatuur zoals computers beschadigen. Om u te helpen de juiste brandblusser te selecteren, besteedt dit artikel aandacht aan de verschillende typen brand en de juiste brandblusser om te gebruiken.

Cameratoezicht: wat mag wel en wat mag niet

Het plaatsen van een camerasysteem draagt bij aan de beveiliging van uw medewerkers en eigendommen. Het betekent echter ook een inbreuk op de privacy. Daarom zijn er in de wet strenge regels vastgesteld wat er wel en wat er niet toegestaan is op het gebied van camerabewaking. In dit blogbericht staan we stil bij de regelgeving omtrent camerabewaking.

Collectieve beveiliging

Criminaliteit neemt toe, als ondernemers ziet u liever niet dat de bedrijfsvoering verstoort wordt door criminaliteit. Steeds vaker bundelen ondernemers daarom hun krachten op het gebied van beveiliging. Op bedrijventerreinen of in winkelcentra werken de ondernemers samen om het gebied veiliger te maken. In deze blog bekijken we de voorwaarden en de werkwijze van deze collectieve beveiliging.

Evenementen en brandveiligheid


Nog even en het festivalseizoen gaat weer van start. Zoals elk jaar doet Paaspop in Schijndel de aftrap. De festivals zijn grote publiekstrekkers en elk jaar komen er weer veel mensen op af. Dit houdt in dat er extra rekening gehouden moet worden met de brandveiligheid. In deze blog bekijken we een aantal belangrijke aandachtspunten.

Criminaliteit Utrecht probleem voor bedrijven

Utrecht lijkt een ideale plek om uw bedrijf te vestigen. Met haar centrale ligging, de bloeiende binnenstad en de vele inwoners heeft het alle schijn van de perfecte vestigingsplaats. Toch is er een keerzijde aan een bedrijf in de Domstad: de stijgende criminaliteit.

Keurmerk Beveiliging

De beveiligingsbranche in Nederland omvat een groot aantal bedrijven. Niet al deze bedrijven zijn in staat om uw bedrijf op een goede manier te beveiligen. Door ongekwalificeerde beveiligers kan ook uw bedrijf getroffen worden door criminaliteit. Lees in deze blog over de handvatten die de Nederlandse Veiligheidsbranche u biedt in de vorm van het Keurmerk Beveiliging.